Legopoppetjes zoeken in datacenter CERN met Google Street View

Legopoppetjes zoeken in datacenter CERN met Google Street View

CERN heeft recent een wedstrijd uitgeschreven gerelateerd aan Google Street View. Sinds kort kan digitaal het CERN Computing Centre in Genève bezocht worden nadat eerder al de Large Hadron Collider werd toegevoegd aan Google Street View. De Large Hadron Collider is een ondergrondse deeltjesversneller gebouwd op de Frans-Zwitserse grens.

De wedstrijd die nu georganiseerd in het datacenter van CERN gaat om het zoeken van legopoppetjes. De kleine poppetjes zijn verstopt op allerlei plekken in het datacenter waarvan je een voorbeeld hierboven ziet. Het is de bedoeling dat je drie verschillende poppetjes weet te vinden, indien dit lukt dan mag je iets uitzoeken naar keuze uit de CERN Gift Guide. Om te bewijzen dat je de poppetjes hebt gevonden moet je screenshots maken en deze opsturen naar het e-mailadres TreasureHunt-ComputingCentre@cern.ch.

Er zullen twee winnaars worden uitgekozen waarmee persoonlijk contact opgenomen zal worden. De wedstrijd loopt nog tot 31 januari. Er zijn overigens 20 legopoppetjes verstopt.