Latitude en Reader toegevoegd aan Google Takeout

Google heeft weer twee nieuwe producten toegevoegd aan Google Takeout. Takeout is een tool van Google waarmee je als gebruiker van de diverse producten van het bedrijf je eigen gegevens eenvoudig kunt exporteren. Nieuw toegevoegd zijn Google Latitude en Google Reader. In het geval van Google Latitude kunnen opgeslagen locatiegegevens worden gedownload via deze weg en wat betreft Google Reader kan er een export gemaakt worden van alle ingestelde abonnementen. Je krijgt dan een XML bestand die vervolgens in een ander programma om Feeds te ontvangen geïmporteerd kan worden.

Ondanks dat Google Reader nu is toegevoegd aan Takeout was het al langer mogelijk om bestaande abonnementen te exporteren evenals te importeren. Deze feature is nu wel weggehaald door Google in de instellingen van Google Reader, in plaats daarvan wordt er op het tabblad Importeren/Exportoren nu verwezen naar Google Takeout. Wel kunnen hier nog gewoon abonnementen geïmporteerd worden zoals voorheen dit ook altijd kon.

Zo langzamerhand worden er steeds meer producten toegevoegd aan Takeout door Google, zo was er in september nog de toevoeging van YouTube. Op deze manier wil het bedrijf alle gebruikers de mogelijkheid geven om altijd op een simpele manier data van producten te kunnen exporteren om eventueel over te stappen op alternatieve producten.