Larry Page nieuwe CEO Google

Eén van de oprichters van Google, Larry Page wordt de nieuwe CEO van Google. Dit werd gisteren bekend gemaakt tijdens de presentatie van de laatste kwartaalcijfers van 2010. Na 10 jaar zal Eric Schmidt het stokje gaan overdragen of zoals hij zelf tweet, "Day-to-day adult supervision no longer needed!" Er werd al langer gesproken tussen Schmidt en de twee oprichters van Google over hoe de managementstructuur versimpelt kon worden om zodoende het nemen van beslissingen te versnellen. Rond de afgelopen feestdagen werd besloten dat het juiste moment daar was om de benodigde wijzigingen door te voeren.

4 april

Larry start op 4 april als de nieuwe bestuursvoorzitter van Google. Vanaf dat moment zal Schmidt zich als uitvoerend directeur gaan richten op deals met partners, klanten en overheidsprojecten. Tevens zal hij op de achtergrond aanblijven als adviseur voor Larry en Sergey. Sergey Brin zal zich gaan richten op de ontwikkeling van nieuwe producten.

Kwartaalcijfers

Dan in het kort de kwartaalcijfers waar het eigenlijk om ging. In het laatste kwartaal van afgelopen jaar boekte Google een nettowint van 2.54 miljard dollar, een stijging van 29 procent vergeleken met dezelfde periode in 2009. Google boekte een omzet van 8.44 miljard dollar, stijging is van 26 procent vergeleken met het laatste kwartaal van 2009.

Aandelen

Gisteren werd tevens bekend dat Eric Schmidt een deel van zijn aandelen zal gaan verkopen voor een geplande waarde van 334 miljoen dollar. Op dit moment is Schmidt in het bezit van 9.2 miljoen aandelen goed voor een waarde van 5.77 miljard dollar.