Lancering Nexus Q uitgesteld door Google

Op woensdag 27 juni presenteerde Google niet alleen een nieuwe tablet maar werd ook de Nexus Q gepresenteerd. Google heeft nu laten weten dat de definitieve lancering van het apparaat in de Verenigde Staten is uitgesteld omdat het bedrijf op basis van feedback eerst nog de nodigde extra functionaliteiten wil gaan toevoegen aan het apparaat.

De Nexus Q is een apparaat om eenvoudig in huis muziek en video te streamen afkomstig van Google Play. De mediaspeler beschikt over 1GB geheugen, 16 GB opslagruimte, WiFi, Bluetooth en Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) en moet een slordige 299 dollar kosten.

Na de presentatie tijdens Google I/O afgelopen maand kregen alle aanwezigen al een Nexus Q gratis mee naar huis om te testen en een veel gehoorde opmerking was dat het toch een hoop geld was voor vrij weinig features. Dat is dan ook de reden dat Google heeft besloten om de lancering uit te stellen en de mediaspeler eerst nog beter te maken.

Degene die de mediaspeler in de voorverkoop heeft besteld krijgt als dank voor de vroege interesse een exemplaar gratis toegestuurd. Een nieuwe datum is niet bekendgemaakt.

Lees meer over: ,