Laatste versie Google Chrome toont luidruchtige tabbladen

Laatste versie Google Chrome toont luidruchtige tabbladen

Aan de nieuwste versie van Google Chrome is een feature toegevoegd om luidruchtige tabbladen makkelijk op te kunnen zoeken. De feature was al sinds november beschikbaar in de bètaversie van Chrome en sinds maart vorig jaar werd er al mee geëxperimenteerd.

In het vervolg zal er een klein luidsprekertje worden getoond op het tabblad zodat eenvoudig is te zien welk tabblad geluid produceert. Dit kan bijzonder handig zijn als je veel tabbladen open hebt staan, geluid hoort maar geen idee hebt waar het geluid vandaan komt. Het kan dan gaan om bijvoorbeeld een video van YouTube, een radiozender of een advertentie. Indien de webcam geactiveerd is dan zal er een ander icoon worden getoond.

Dan is er een feature doorgevoerd die ook sinds november beschikbaar is in de bèta waarmee downloads van malware automatisch worden geblokkeerd. Een voorbeeld zie je hieronder, eventueel kan de download wel alsnog worden voortgezet indien dit is gewenst.

Sinds vorig jaar zit er in Google Chrome Canary een feature om gebruikers aan te kunnen maken met beperkte rechten. In de laatste versie van de stabiele versie van Google Chrome is een bèta preview toegevoegd van deze feature. Als beheerder kun je voor een dergelijke gebruiker bijvoorbeeld websites blokkeren, tevens mogen gebruikers met beperkte rechten geen extensies installeren en SafeSearch is standaard ingeschakeld.

google_chrome_gebruikers_rechten

Als laatste is er een update voor Google Chrome voor Windows 8. Het is nu mogelijk om meerdere vensters te openen en daarnaast is de app launcher toegevoegd om sneller apps te kunnen openen. Een screenshot van Google Chrome voor Windows 8 hieronder.

google_chrome_windows_8_metro