Google logo afsluitingsceremonie Olympische Spelen Londen 2012

Vandaag is het alweer de laatste dag van de Olympische Spelen in Londen en vanavond zullen de spelen worden afgesloten. Daarmee komt er dus ook een einde aan de Olympische logo's van Google en vandaag zie je de allerlaatste op de homepage van de zoekmachine staan die uiteraard in het teken staat van de sluitingsceremonie. In de afgelopen twee weken werden er in totaal 17 logo's geplaatst die in het teken stonden van verschillende sporten, de sporters die werden verwerkt in de doodles zie je vandaag allemaal weer terug zoals bijvoorbeeld de schermer, boogschutter en de kogelstoter.

Google plaatste eerder deze week ook vier echte spellen op de homepage en deze stonden in het teken van hordelopen, basketbal, kanovaren en voetbal. Werkende kopieën van deze vier interactieve doodles zijn toegevoegd aan de pagina waar je ook de andere 13 logo's voor de Olympische Zomerspelen ziet. Het volledige overzicht bekijk je hier.

Afsluitingsceremonie

Voordat de sluitingsceremonie plaats zal vinden vanavond zijn er nog wel een aantal sporten te bekijken vandaag. Om 12:00 uur begint de marathon, om 14:00 uur de finale volleybal tussen Rusland en Brazilië, om 16:00 uur begint de finale handbal tussen Frankrijk en Zweden en op dat moment zal ook de finale waterpolo beginnen tussen Kroatië en Italië. Een andere finale waar naar uit wordt gekeken is de finale van het basketbal tussen de Verenigde Staten en Spanje, de wedstrijd zal beginnen om 16:00 uur.

Vanavond om 22:00 uur Nederlandse tijd zal de sluitingsceremonie beginnen en dit duurt tot ongeveer 00:30 uur. Er zijn inmiddels al diverse onderdelen van de show uitgelekt, zo wist afgelopen donderdag The Sun te melden dat de Spice Girls zullen gaan optreden. De Britse krant ontving foto's van de repetities waarop Victoria Beckham, Geri Halliwell, Mel B, Emma Bunton en Mel C waren te zien op daken van Londense taxi's. Andere artiesten die zullen gaan optreden zijn Tinie Tempah, George Michael, Kate Bush en Brian May.

Namens Nederland zal overigens Ranomi Kromowidjojo de vlag gaan dragen.

Google Doodle:

Alle Olympische Google Logo's

Alle geplaatste logo's door Google in het teken van de Olympische Zomerspelen in Londen bekijk je in dit overzicht. Verder de doodles die werden geplaatst tijdens de vorige edities van de zomerspelen in 2000, 2004 en in 2008 maar ook alle in de afgelopen jaren geplaatste doodles in het teken van de winterspelen bekijk je via de onderstaande links.

Lees meer over: , ,