Laatste bèta Google Chrome toont luidruchtige tabbladen

Laatste bèta Google Chrome toont luidruchtige tabbladen

In de laatste bètaversie van Google Chrome is een nieuwe feature toegevoegd om eenvoudiger websites die geluid afspelen te achterhalen. Zoals in de onderstaande screenshot is te zien zal er een klein luidsprekertje worden getoond op het tabblad waar geluid vandaan komt, bijvoorbeeld een video van YouTube of een radiozender.

Als je veel tabbladen open hebt staan is het met de toevoeging een stuk eenvoudiger om het luidruchtige tabblad te achterhalen en het tabblad eventueel te sluiten. In het geval dat bijvoorbeeld de webcam gebruikt geactiveerd is zal er een ander icoon worden getoond.

Het bedrijf was eerder dit jaar in maart al aan het experimenteren met deze feature, toen ging het nog om een geanimeerd icoon om aan te geven waar het geluid vandaan kwam.

google_chrome_tabs_geluid

Windows 8

Aanvullend zijn er nog specifieke wijzigingen in de versie van de browser voor de Metro-interface van Windows 8. Het is vanaf nu mogelijk om eenvoudig meerdere vensters van de browser te openen en aanvullend is een app launcher toegevoegd om makkelijker en sneller apps te openen. De browser ziet er door de wijzigingen meer uit als Chrome OS.

google_chrome_windows_8

Bestanden

Als laatste zal de betaversie automatisch malware-bestanden automatisch gaan blokkeren zoals in de onderstaande screenshot is te zien. Indien je toch door wilt gaan met het downloaden kan er op de knop Dismiss rechts naast de waarschuwing geklikt worden.

google_chrome_malware

Lees meer over: , ,