Laatste aflevering Game of Thrones goed voor downloadrecord

game_of_thronesDe allerlaatste aflevering van het derde seizoen van Game of Thrones heeft voor een nieuw downloadrecord gezorgd. Het derde seizoen van de populaire serie van HBO werd onlangs afgesloten en de serie zal volgend jaar in april weer worden opgepakt.

Het BitTorrent-bestand van de finale van het derde seizen werd maar liefst door meer dan 170.000 mensen tegelijkertijd gedeeld. In totaal werd de aflevering meer dan een miljoen keer gedownload binnen 24 uur. Het vorige downloadrecord stond ook op naam van Game of Thrones en dit ging om de eerste aflevering van het derde seizoen, op het hoogtepunt werd de eerste aflevering door meer dan 163.000 mensen tegelijkertijd gedeeld. Hiervoor was het downloadrecord in handen van de inmiddels afgelopen serie Heroes, een aflevering werd toen door ruim 145.000 mensen tegelijkertijd gedownload.

De serie is alleen te bekijken via HBO en ondanks het feit dat zoveel mensen wereldwijd Game of Thrones downloaden heeft HBO geen plannen om de serie beschikbaar te maken via bijvoorbeeld Netflix. HBO gelooft niet dat de downloads een negatief effect hebben op de verkoop van de DVD's en de directeur ziet het feit dat zoveel mensen Game of Thrones downloaden dan ook als een compliment. Volgens de directeur doen downloaders meer goed dan kwaad omdat zij ook verantwoordelijk zijn voor de 'buzz' rondom de serie. Afgelopen jaar kreeg Game of Thrones nog de titel meest gedownloade serie en het moet wel heel raar gaan lopen wil de serie dit jaar niet weer de titel krijgen.

game_of_thrones

Lees meer over: