Google zet een Kruiswoordpuzzel op de homepage als logo

Google Doodle

Vandaag is er alleen op de Amerikaanse homepage van Google een interactief logo te zien vanwege het feit dat de Kruiswoordpuzzel 100 jaar bestaat. Zodoende heeft het bedrijf besloten om voor het eerst een echte kruiswoordpuzzel op de homepage te plaatsen.

Kruiswoordpuzzels zijn populair en vaak te vinden in kranten en tijdschriften. Het oplossen van de puzzel kan door in de vakjes de letters van woorden in te vullen, wat uiteraard ook de bedoeling is in het logo van vandaag van Google. De antwoorden zijn te vinden aan de hand van omschrijvingen die in de doodle allemaal aan de rechterkant zijn geplaatst.

Arthur Wynne uit Liverpool was degene die 100 jaar geleden de eerste kruiswoordpuzzel bedacht. Zijn eerste puzzel verscheen op 21 december 1913 in de New York World waarvan hij redacteur was. Tegenwoordig worden vrijwel alle kruiswoordpuzzels altijd met behulp van programma's gemaakt, zo kunnen er snel boekjes in elkaar worden gezet.

Werkende kopie

Google werkte voor de doodle van vandaag samen met Merl Reagle, een bekende maker van kruiswoordpuzzels. Reagle werkte samen met ontwikkelaar Tom Tabanao om het uiteindelijke logo te creƫren. Om het logo verder te promoten heeft Google ook een mogelijkheid toegevoegd om deze snel te delen op Twitter, Facebook en ook Google+.

Wil je zelf de kruiswoordpuzzel van Google even uitproberen dan kan dit hier.

Lees meer over: ,