Kritiek op trui Mark Zuckerberg

Het hele cirus rondom de aankomende beursgang van Facebook is inmiddels begonnen, afgelopen maandag begon het sociale netwerk met een promotionele tour in de Verenigde Staten om aandelen te slijten aan potentiële investeerders.

Onder andere oprichter en CEO Mark Zuckerberg is aanwezig bij deze bijeenkomsten en waar nu kritiek op is gekomen is zijn trui met capuchon die hij met regelmaat draagt. Want ook bij deze toch vrij belangrijke bijeenkomsten verschijnt Zuckerberg gewoon in zijn eigen trui maar dit is iets waar Michael Pachter, analist bij Wedbush Securities kritiek op heeft.

Pachter laat weten tegenover Bloomberg dat deze kledingstijl een teken van onvolwassenheid is en de indruk wekt alsof het hem niets kan schelen. De analist zegt dat als je tegenover investeerders zit om geld te vragen je meer respect moet tonen door je kleding aan te passen. Pachter vraagt zich zelfs af of Zuckerberg straks wel geschikt is om het bedrijf te leiden en verantwoording af te leggen aan aandeelhouders.

Je kunt je echter in dit geval afvragen of de kleding van de CEO echt belangrijk is gezien het feit dat het al jarenlang zijn handelsmerk is (net als de coltrui van Steve Jobs) en hij wel verantwoordelijk is voor het opbouwen van een bedrijf dat straks rond de 100 miljard dollar waard zal zijn. Er is zelfs een account op Twitter voor de trui, @zuckerbergsHood.

Lees meer over: ,