Korte URL’s voor Google Maps en andere toevoegingen

Een handig nieuw Google Maps experiment, korte URL's. Via Google Maps Labs zijn deze korte url's in te schakelen en dit betekent dat de lange URL's die je normaal gesproken hebt naar een bepaalde locatie een stuk korter zijn. Hiervoor wordt uiteraard gebruik gemaakt van de URL-verkorter van Google zelf, Goo.gl. Na het inschakelen is de korte URL te zien door op de knop 'Link' te klikken. Een nadeel is echter wel zo dat na het inschakelen van het experiment de code om een iframe te plaatsen niet meer wordt getoond.

Dit laten zien!

Naast bovengenoemd experiment is er nog een ander experiment toegevoegd genaamd 'Dit laten zien!'. Hiermee wordt een optie toegevoegd aan het contextmenu waarmee je rechtstreeks maximaal kunt inzoomen op het punt waarop de muisaanwijzer is geplaatst.

45 graden

Als laatste is er een 45 graden weergave toegevoegd nog beschikbaar op een beperkt aantal locaties waaronder diverse Zuid-Afrikaanse plaatsen. Een overzicht van de locaties bekijk je hier. Screenshots hieronder, klik op de afbeelding om een vergroting te bekijken.