Korte URL’s Google Maps

Al meer dan een jaar bestaat er een Google Maps experiment die na inschakelen een korte URL beschikbaar maakt. Deze korte URL's zijn een stuk handiger om te delen met anderen dan de normale, vrij lange adressen van Google Maps. Omdat al snel dit onderdeel van Google Maps Labs uitgroeide tot een van de meest gebruikte experimenten heeft Google nu besloten om de korte URL's standaard beschikbaar te maken.

Door rechtsboven op het 'link' icoon te klikken zie je een kleine popup verschijnen met de normale lange URL en de HTML code om de kaart toe te voegen aan een website. Door hier nu op het vinkje voor 'Korte URL' te klikken verschijnt de verkorte versie.

G.co

In tegenstelling tot het experiment waarvoor gebruik werd gemaakt van de Goo.gl verkorter is dat nu niet meer het geval. Google heeft besloten om het domein G.co in te gaan zetten wat in lijn is met de eerdere aankondiging. Afgelopen maand liet Google weten het domein G.co te hebben geregistreerd en uitsluitend te gaan gebruiken om te linken naar eigen producten zoals nu in het geval van Google Maps. De reden hierachter is dat je op deze manier altijd zeker weet dat een G.co URL uitkomt op een product van Google.