Korte URL maken voor Google+ profiel

Het zal nog even duren voordat je als gebruiker van Google+ de optie krijgt om een korte URL aan te maken voor een profiel maar in de tussentijd is er al een tooltje gelanceerd waarmee dit mogelijk is. De tool is gemaakt door een externe ontwikkelaar en heet Google Plus Nick 2011. Als eerste voer je hier dan op de website de gewenste naam in en daarna het ID van je Google+ profiel. Zoals te zien is in de screenshot die eronder staat haal je dit nummer uit de URL van je profiel. Plak deze code in het veld en na het klikken op de knop 'Add' heb je een korte URL zoals bijvoorbeeld gplus.to/websonic.

Totdat de officiele optie beschikbaar wordt gemaakt door Google is deze tool een handige uitkomst, al kun je natuurlijk ook andere URL-verkorters gebruiken.

Iconen

Op de website is trouwens ook een gratis set met Google+ iconen te downloaden die bijvoorbeeld gebruikt kunnen worden op een website.

Meer over de introductie van Google+ lees je hier. Een overzicht van alle berichten in de afgelopen dagen over het sociale netwerk bekijk je hier.

Lees meer over: , ,