Koninginnedag logo van Google 2012

Google Doodle:

Google heeft vandaag op de Nederlandse homepage zoals eigenlijk verwacht een logo geplaatst vanwege Koninginnedag. Zodra je op de homepage met je muis op het logo gaat staan verschijnt de tekst, 'Fijne Koninginnedag 2012 gewenst!' in beeld.

Google heeft in de afgelopen jaren meerdere keren een logo op deze dag geplaatst en dit begon in 2003, echter werden 2004, 2006, 2007 en 2009 overgeslagen. Een overzicht van alle logo's die geplaatst werden door Google vanwege Koninginnedag bekijk je hier.

Koninginnedag 2012

De koningin zal vandaag op bezoek gaan in de Utrechtse gemeenten Rhenen en Veenendaal. In Rhenen zal onder andere een prinsen- en prinsessendans opgevoerd worden en is er onder andere het onderdeel wc-pot gooien. In Veenendaal loopt de familie een route langs zeven thema's. Het volledige programma van vandaag is te bekijken op koninginnedag2012.nl en kan uiteraard gevolgd worden op Nederland 1, vanaf 09:47 uur.

Radio 538

Normaal gesproken is Koninginnedag ook altijd de dag waarop Radio 538 een feestje viert op het Museumplein in Amsterdam maar dit is dit jaar niet het geval. De gemeente Amsterdam besloot vorig jaar om het populaire feest niet meer toe te staan, de zender heeft wel plannen om volgend jaar weer een feest te organiseren op Koninginnedag.

Alle logo's van Google sinds 1998 bekijk je hier in het overzicht: Google Doodles

Lees meer over: , ,