Knop voor Windows 8 om startscherm snel te openen

Zoals je inmiddels ongetwijfeld weet heeft de nieuwe versie van Windows niet langer een startknop. In plaats daarvan is het standaard zo dat door met de muis naar de linkerhoek te gaan het nieuwe startscherm geopend kan worden maar er is geen echte knop voor.

Dit is het punt waar Alex Appleton een simpele oplossing voor heeft bedacht. Alex heeft twee knoppen gemaakt voor Windows 8 die je vast kunt zetten op de taakbalk, met de eerste knop open je het nieuwe startscherm en met de tweede knop sluit je de computer af want dit laatste vergt ook teveel stappen in Windows 8 volgens Alex. Wat betreft de startknop is het dus niet zo in dit geval dat deze de oude vertrouwde startknop terugbrengt.

De twee knoppen zijn hier te downloaden. Het vastzetten van de knop om het startscherm te openen doe je deze in de desktopweergave te slepen op de taakbalk. De knop om Windows af te sluiten kun je op dezelfde manier toevoegen aan de taakbalk. Om deze knop ook toe te voegen aan de Metro-interface klik je hier met de rechtermuisknop op en kies daarna voor de optie 'Vastmaken aan Start'. Overigens kan er ook geschakeld worden tussen de desktopweergave en de Metro-interface met de Windows toets en CTRL + Esc.

Lees meer over: ,