Knop voor websites om artikelen te laten delen op Google+

Iets wat er ontbreekt sinds de lancering van Google+ is een knop die geplaatst kan worden op websites om direct een link / artikel te delen op het sociale netwerk. Uiteraard is er wel de +1 button die geplaatst kan worden maar als een bezoeker hier op klikt om een artikel te waarderen wordt de desbetreffende link alleen geplaatst op zijn of haar profiel maar niet als update zoals in het geval van een tweet of de Like knop van Facebook.

Delen

Een officiële knop ontbreekt dus nog maar in de tussentijd heeft Alex Moss al een manier gevonden, middels de mobiele versie van Google+ om toch een knop te kunnen plaatsen op een website zodat bezoekers eenvoudig een artikel kunnen delen op Google+. In een bericht op State of Search legt Alex uit hoe de knop in elkaar steekt.

Code

De code van de knop zie je hieronder. Hierin staat de vermelding 'Bericht en URL'. Vervang dit met eigen tekst of bijvoorbeeld de URL van een pagina. Tevens wordt er een externe 'share' afbeelding aangeroepen. Deze afbeelding kan eventueel gewijzigd worden in eigen tekst of vervangen worden door een andere afbeelding zoals hieronder.

<a href="https://m.google.com/app/plus/x/?v=compose&content=Bericht en URL" onclick="window.open('https://m.google.com/app/plus/x/?v=compose&content=BERICHT EN URL','gplusshare','width=450,height=350,left='+(screen.availwidth/2-225)+',top='+(screen.availheight/2-150)+'');return false;"><img src="http://path.to/plus.png" alt="share on google+" width="55" height="22" /></a>

Popup

Nadat er op de knop wordt geklikt opent er een popup. Hier kan dan gekozen worden met welke cirkels de update gedeeld moet worden door op de knop 'Bewerken' te klikken.

Voorbeeld

Lees meer over: ,