Knop om muziek te delen op Facebook pagina’s van artiesten

Facebook heeft op pagina's van enkele artiesten een nieuwe knop getiteld 'Muziek' geplaatst waarmee je als gebruiker snel nummers kunt delen van de betreffende artiest. De optie is vergelijkbaar met de optie die eerder in juni werd gespot om makkelijk muziek te delen op het sociale netwerk, boven het veld om een nieuw bericht te plaatsen.

In dit geval door op de knop op een pagina te klikken kun je een nummer delen inclusief een eigen reactie van de artiest in kwestie, het nummer linkt dan terug naar Spotify. De optie waarvan een voorbeeld is te zien op de pagina van Of Monsters and Men is alleen beschikbaar op pagina's van artiesten die gelinkt zijn aan Spotify en de mogelijkheid hebben om een bericht te plaatsen. Zo heeft bijvoorbeeld de pagina van Rihanna deze mogelijkheid niet omdat hier niet wordt toegestaan dat fans een bericht achterlaten.

Aanvullend is ook een module op de pagina van een artiest waarin de vijf populairste nummers van de artiest op Spotify worden getoond met de optie om deze af te spelen.

Lees meer over: