Knop applicaties en aangepaste Nieuwe Tabbladpagina Chrome

In de laatste versie van Google Chrome Canary zijn een aantal kleine wijzigingen te zien die in de komende tijd zullen worden doorgevoerd in de stabiele versie van de browser. Als eerste is er een nieuwe knop toegevoegd aan de werkbalk. Het gaat om de knop applicaties die helemaal aan de rechterkant wordt geplaatst, na het klikken op de knop wordt het overzicht met applicaties (chrome://apps/) geopend in een nieuw tabblad.

chrome_applicaties

Nieuwe tabbladpagina

In deze versie is tevens de nieuwe tabbladpagina die al eens eerder werd gespot maar in de laatste versie van Google Chrome Canary is deze pagina iets bijgewerkt. Op de nieuwe tabbladpagina wordt standaard het logo van Google geplaatst met een zoekveld onder het logo, vergeleken met de vorige versie van de pagina is te zien dat niet langer applicaties worden getoond onder het zoekveld maar alleen nog de vier meest bezochte websites. Na het uitvoeren van een zoekopdracht via deze pagina kom je op een pagina met resultaten waar niet langer een zoekveld is te zien maar de adresbalk dient in dit geval als zoekveld.

google_search_results

Google

In deze versie van de browser is ook een wijziging te zien na het openen van Google.nl. Hier is namelijk de navigatie bovenin weggehaald en ook na het uitvoeren van een zoekopdracht is deze niet meer te zien. Er is in dit geval ook geen alternatief menu te zien om de andere producten te openen zoals het menu waar recent mee werd getest.

google_home_canary