KLM, XS4ALL en andere sites steunen Comic Sans dag

Er zijn steeds meer websites die meer doen aan de nationale Comic Sans dag dat vandaag voor de derde is georganiseerd door Coen en Sander van 3FM. In het verleden gingen Ad.nl en Nu.nl al even zover om het lettertype een dagje te gebruiken.

Vandaag komt de meest opmerkelijke steun uit de hoek van KLM. De gehele Nederlandse homepage, inclusief het logo is omgezet in Comic Sans waardoor de website er toch ineens heel anders uit gaat zien. Op Nosop3.nl staat een knop om met behulp van de tool gemaakt door nieuwslezer Rachid Finge de site snel te voorzien van het lettertype.

Uiteraard is ook de gehele website van de Coen en Sander show zelf voorzien van Comic Sans evenals de website van 3FM en van omroep BNN. Naast de net genoemde websites zijn er diverse andere sites die vandaag de homepage hebben aangepast zoals de KLM gedaan heeft waaronder XS4ALL, ook hier is het logo bovenaan de site vervangen.

Meer over de Comic Sans dag en manieren om zelf het lettertype toe te passen lees je hier. Overigens was door deze actie bijna de gehele dag Comic Sans Trending Topic op Twitter kijkend naar Nederland, op het moment van schrijven is dit nog altijd het geval.

Lees meer over: ,