Blauwe balk Google: Klik hier om te beginnen met delen op Google+

Google is wereldwijd weer druk bezig met de promotie van het eigen sociale netwerk. Op vrijwel alle homepages zien gebruikers die nog niet actief zijn op Google+ een blauwe balk bovenaan verschijnen met de vermelding 'Klik hier om te beginnen met delen op Google+'. De balk is vergelijkbaar met de blauwe balk die Google gebruikt om te vragen aan gebruikers van Internet Explorer of ze de zoekmachine willen instellen als startpagina.

Zoekresultaten

Eerder deze week plaatste Google deze melding ook op de pagina met zoekresultaten wat er voor zorgde dat diverse gebruikers het zoekveld bovenaan de pagina niet meer aan konden klikken, inmiddels staat de balk alleen nog maar op de homepage waarmee dit probleem is opgelost. Opvallend is wel dat er geen mogelijkheid is om de balk te sluiten.

Tweede keer

Het is de tweede keer dat Google op een dergelijke opvallende manier het sociale netwerk promoot op de homepage van de zoekmachine. In september plaatste Google een grote geanimeerde blauwe pijl om iedereen te wijzen op Google+. Deze pijl werd een dag geplaatst nadat het sociale netwerk werd opengesteld voor het grote publiek.

1 miljoen Nederlanders

Dan kort ander nieuws over Google+. Uit een onderzoek uitgevoerd door InSites Consulting in opdracht van Hyves blijkt dat Google Plus in Nederland door bijna een miljoen internetters wordt gebruikt maar de dienst nog niet echt kunnen positioneren tussen andere netwerken zoals Hyves, Facebook en Twitter. Uit het onderzoek komt verder naar voren dat een kwart van de Google+ gebruikers denkt dat hij slimmer wordt door de profielensite te gebruiken, geen van de andere netwerken scoort hoger op die vraag.

Lees meer over: ,