Kleine updates Google+ profielen en pagina’s

Op basis van feedback heeft het team van Google+ een aantal wijzigingen doorgevoerd. Als eerste gaat het om de toevoeging van het veld om een nieuw bericht te plaatsen op je eigen profiel of pagina. Na het openen van je eigen profiel of een pagina staat het veld direct boven de berichten zoals normaal gesproken ook boven de streams. Het nieuwe veld is uiteraard niet in beeld voor andere gebruikers van het sociale netwerk.

Omslagfoto

Aansluitend heeft Google een aantal standaard foto's beschikbaar gemaakt die gebruikt kunnen worden als omslagfoto. Om een standaard foto te gebruiken ga op de omslagfoto staan met je muis en klik op de optie 'Omslagfoto wijzigen' die tevoorschijn komt. Direct komt de nieuwe Galerij met foto's in beeld, klik op een foto om deze in te stellen. Vervolgens kun je met de muis de foto verslepen om deze goed in beeld te krijgen, verslepen kan ook met eigen foto's die je zelf hebt geüpload naar het netwerk.

Maak je nog gebruik van de oude opzet die bestond uit vijf kleine foto's dan komt er nu een optie om te upgraden in beeld zodra je hier op gaat staan met de muis. Tevens is het niet meer nodig zodra je de foto wilt gaat vervangen om de oude eerst te verwijderen. Alle foto's die je hebt ingesteld worden automatisch opgeslagen in een nieuw album genaamd Omslagfoto's. Op deze manier kun je foto's makkelijk opnieuw gebruiken.

Geboortejaar

Door je eigen profiel te gaan bewerken kan er nu ook gekozen worden om een geboortejaar te tonen, dit is iets wat eerst nog niet mogelijk was. In het geval dat het vinkje niet wordt aan geklikt wordt standaard alleen de geboortedag getoond zoals hieronder.

Notificaties

Als laatste komen er binnenkort opties voor het kleine tellertje met het aantal notificaties. Met de nieuwe opties bepaal je welke zaken hier moeten worden getoond en welke zaken niet. Denk bijvoorbeeld aan vermeldingen in berichten, reacties, gedeelde berichten, etc.

Lees meer over: ,