KitKat is de naam van volgende versie Android, Prepare for a sweet new treat

KitKat is de naam van volgende versie Android, Prepare for a sweet new treat

Google heeft laten weten dat er nu meer dan 1 miljard apparaten met Android zijn geactiveerd en tevens is de naam voor de volgende versie van het mobiele besturingssysteem aangekondigd. De keuze voor de nieuwe naam is een bijzondere keuze want het gaat om KitKat, inderdaad de naam van de welbekende snoepreep van Nestlé.

Tot op heden zijn alle namen van de verschillende versies van Android etenswaren geweest en met versie 4.4 zal deze traditie worden voortgezet al is het wel de eerste keer dat er een merknaam wordt gebruikt. Speciaal voor de nieuwe versie van Android, heeft het bedrijf een website ingericht met uitleg. De namen tot op heden gebruikt zijn: Cupcake, Donut, Eclair, Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich, en Jelly Bean.

Detail is overigens dat de manier van schrijven van de naam wel iets afwijkt, de snoepreep heet officieel KIT KAT (met een spatie) terwijl de schrijfwijze van Google KitKat is.

Nestlé

Google kwam op het idee om de naam KitKat te gaan gebruiken en niet Nestlé. Aanvankelijk zou de nieuwe versie van Android Key Lime Pie gaan heten maar het bedrijf wilde eigenlijk iets geks doen mede omdat maar weinig mensen zouden weten hoe key lime pie zou smaken. Nadat het idee was ontstaan en de mogelijke risico's betreffende de naam helder waren voor beide bedrijven was de deal met Nestlé binnen 24 uur gesloten.

Ondanks het gebruik van de merknaam komt er geen geld aan te pas, sterker nog, de samenwerking tussen beide bedrijven gaat nog een stap verder. Het logo van Android zal worden gebruikt op de verpakkingen van KitKat gekoppeld aan een actie. Kopers van KitKat maken kans om een van de 1000 Nexus 7 tablet te winnen of een Google Play gift card ter waarde van 5 euro. De actie is ook gestart in Nederland en zal lopen tot 31 december, meer informatie hierover is te vinden op haveabreak.nl. Kit Kat Nederland heeft al laten weten in een kort bericht op Twitter erg trots te zijn op de naam van Android 4.4.

Beeld

Zoals gebruikelijk plaatst Google overigens voor elke nieuwe versie van Android een beeld in de tuin van het hoofdkantoor in Mountain View en zo ook uiteraard deze keer. Hieronder bekijk je een foto van het nieuwe beeld geplaatst voor Android versie 4.4 KitKat.

kit_kat_google

Lees meer over: ,