Kinderdag logo op homepage Google

Kinderdag op homepage Google

Vandaag is op diverse homepages van Google een speciaal logo te zien die in het teken staat van kinderdag. Het is de eerste keer dat Google voor deze dag een speciaal logo heeft geplaatst op de Nederlandse homepage van de zoekmachine. Het gaat om een statisch logo met in totaal veertien kinderen. De eerste moderne staat die een officiële kinderdag invoerde was Turkije, meer bepaald onder Mustafa Kemal Atatürk in 1920.

Het was in 1954 dat door de Verenigde Naties een aanbeveling uit werd gesproken om een kinderdag te houden om hiermee de kinderrechten actueel te kunnen houden. In veel landen wordt kinderdag gevierd op 1 juni waaronder in Nederland, Polen, Roemenië, Rusland, Tsjechië, India, China, Duitsland en in de Verenigde Staten met op 20 november universele kinderdag, Dag van de Rechten van het Kind. In diverse landen valt deze dag op een andere datum, zo valt kinderdag bijvoorbeeld in Japan en Zuid-Korea op 5 mei.

Kinderdag is niet iets heel groots en bekends in Nederland wat ook direct de reden is dat er in voorgaande jaren geen aangepaste logo's werden geplaatst door Google op deze dag. Kinderen horen vaak van hun ouders dan het elke dag al kinderdag is als antwoord op de vraag waarom er wel Moederdag en Vaderdag wordt gevierd en geen kinderdag.

Alle logo's die Google eerder plaatste in het teken van Kinderdag bekijk je op deze pagina. Een volledig overzicht van alle logo's van Google geplaatst sinds 1998 bekijk je hier.

Lees meer over: ,