Kia en Hyundai gaan Google Maps en Google Places integreren

KIAGoogle gaat samenwerken met Kia zo heeft de Zuid-Koreaanse autofabrikant aangekondigd. Het bedrijf zal Google Maps en Google Places gaan integreren in het eigen UVO eService systeem en op deze manier wordt er dan navigatie aangeboden evenals informatie over locaties zoals onder andere over winkels en restaurants.

De eerste auto die zal worden geleverd met de producten van Google is de Sorento CUV die in het eerste kwartaal van dit jaar in de verkoop zal gaan. Aanvullend is er een applicatie gemaakt door Kia voor de iPhone die tegelijk met de introductie van de auto beschikbaar zal komen, een applicatie voor Android zal pas in het tweede kwartaal van dit jaar gaan volgen. Met de applicatie kunnen locaties naar de auto worden gestuurd. Het UVO eService systeem zal later dit jaar ook in andere modellen worden doorgevoerd.

Google heeft tevens aangekondigd dat Google Maps en Google Places geïntegreerd gaan worden in boordcomputers van Hyundai, het is echter nog niet duidelijk wanneer het eerste model beschikbaar zal komen met Google Maps. Andere autofabrikanten zijn momenteel ook bezig met de integratie van producten van Google, zo heeft Audi Connect bijvoorbeeld Google Local Search, Voice Search, Google Earth en Google Street View.

Lees meer over: ,