Kevin Rose (Google Ventures), een parasiet volgens buren

Kevin Rose (Google Ventures), een parasiet volgens buren

Kevin Rose is volgens buurtbewoners een parasiet, dit is de kop op posters die zijn verspreid in de buurt waar Rose woont. Hij plaatste een foto van de poster op zijn eigen account op Instagram. Kevin Rose is de oprichter van Digg maar verliet het bedrijf in 2011 om een nieuw bedrijf genaamd Milk op te starten, zijn bedrijf werd vervolgens begin 2012 overgenomen door Google waardoor hij automatisch bij de zoekgigant in dienst kwam. Tegenwoordig werkt hij bij Google Ventures, de investeringsmaatschappij van het bedrijf.

De reden dat men Kevin Rose een parasiet noemt komt omdat inwoners van San Francisco van mening zijn dat techbedrijven de stad onbetaalbaar maken. Omdat veel techbedrijven waaronder Google en Facebook in de buurt van San Francisco zijn gevestigd wonen veel medewerkers in de stad, doordat deze mensen veel meer verdienen dan gemiddeld en dus ook veel meer te besteden hebben worden onder andere de huurprijzen ook steeds hoger en daardoor onbetaalbaar. In de afgelopen maanden werd er al regelmatig gedemonstreerd door de inwoners van de stad door de bussen van techbedrijven die medewerkers vervoeren van en naar de kantoren tegen te houden.

Kevin Rose is volgens de demonstranten medeverantwoordelijk voor alle ellende omdat hij werkt bij Google Ventures, het onderdeel van Google dat investeert in startups en er dus voor zorgt dat er juist nog meer ondernemers en ontwikkelaars naar de stad toe komen.

De acties van de demonstranten lijken nu steeds persoonlijker te gaan worden, nog niet zo heel lang geleden waren er ook al berichten over andere medewerkers van Google die thuis werden opgezocht. De poster specifiek gericht op Kevin Rose bekijk je hieronder. Op Twitter zei Rose dat hij het wel eens is met de demonstranten dat er iets gedaan zou moeten worden aan de stijgende huren, "that said, I did agree w/ them that we need to solve rising rents, keep the SF culture, and crack down on landlords booting folks out."

Lees meer over: