Google rolt Kenniskaart uit in Nederland (Knowledge Graph)

Google heeft vannacht de Knowledge Graph uitgerold naar onder andere de Nederlandse versie van de zoekmachine. De Kenniskaart zoals het bedrijf de Knowledge Graph in het Nederlands noemt is een grote database gevuld met informatie over personen, plaatsen en dingen al vorig jaar in mei geïntroduceerd door het bedrijf. Tot op heden was de Knowledge Graph alleen beschikbaar op de Engelse versie op Google.com en sinds eind vorig jaar in de talen Spaans, Frans, Duits, Portugees, Japans, Russisch en Italiaans

kenniskaart_apparaten

De Kenniskaart is er om sneller antwoorden te kunnen geven op vragen. Indien relevant kan er zodoende aanvullende informatie voor bepaalde zoekopdrachten worden getoond in een blok aan de rechterkant naast de zoekresultaten zoals in de screenshot hierboven. Denk bijvoorbeeld aan zoekopdrachten die te maken hebben met beroemdheden, gebouwen, steden, films, kunst, etc. Zoek je naar Leonardo da Vinci dan zal er een korte inleiding worden getoond met feitjes zoals geboortedatum en allerlei bekende werken.

Daarnaast worden verzamelingen als een carousel boven de zoekresultaten geplaatst, het gaat dan bijvoorbeeld om bezienswaardigheden. Je kunt dan bovenin eenvoudig bladeren door lijsten met items zoals een lijst van allerlei bezienswaardigheden in Amsterdam.

kenniskaart_carousel

Lees meer over: ,