Kaspersky voor Android kan foto’s nemen als telefoon gestolen is

In een nieuwe versie van Kaspersky voor Android zit een handige feature die bijzonder van pas kan komen mocht je telefoon ooit worden gestolen. De applicatie bevat een nieuwe feature genaamd 'Mugshot' waarmee het mogelijk is om via een webinterface op afstand de camera aan de voorkant van het toestel te gebruiken om zodoende foto's te maken.

Met een beetje geluk is degene die je telefoon heeft meegenomen dan te zien op een van de gemaakte foto's of is mogelijk te zien waar de telefoon zich begeeft. De foto's worden stiekem genomen dus de dief zal dit niet merken. Daarna zijn de kiekjes online te bekijken, er kan ook worden ingesteld dat de foto's naar een mailadres worden gestuurd. Mocht je telefoon gewoon zoek zijn dan kan ook deze feature mogelijk uitkomst bieden.

Aanvullend op het nemen van foto's op afstand kan via GPS, WiFi of Google Maps de locatie van de telefoon worden bepaald en is het mogelijk om op afstand persoonlijke gegevens te wissen of direct de telefoon te blokkeren. Verder dient de applicatie als bescherming tegen virussen, internetdreigingen, phishingwebsites, spyware en spam. Kaspersky voor Android is niet gratis maar kost 10,95 euro in de webwinkel van Google.

Lees meer over: ,