Karel Appel logo van Google vanwege 90e verjaardag

In de afgelopen jaren heeft Google met regelmaat de geboortedagen van bekende schilders en beeldhouwers aangehaald om een doodle te plaatsen op de homepage van de zoekmachine. Dat heeft al diverse bijzondere logo's opgeleverd en ook het logo van vandaag kan in dat rijtje. Vandaag op deze zonnige Tweede Paasdag herdenkt Google de geboortedag van Karel Appel, kunstschilder en beeldhouwer in de moderne kunst.

Karel Appel werd geboren in de Dapperstraat te Amsterdam op 25 april 1921. Zijn vader was eigenaar van een kapperszaak en dus was hij bestemd om later als kapper aan de slag te gaan. Na enkele jaren gewerkt te hebben in de zaak van zijn vader ging hij in 1942 toch schilderkunst studeren aan de Rijksacademie, niet geheel zonder succes.

Appel overleed op 3 mei 2006 in Zwitserland en is in Parijs begraven. Vlak voor zijn dood in 2006 voltooide Appel zijn laatste werk, een postzegel voor TPG Post. De postzegel van 39 cent verscheen in september 2006 ter gelegenheid van een tentoonstelling over beeldende kunstenaars en postzegels met de titel Kunst om te versturen.

Meer over Karel Appel lees je op Wikipedia, het logo zie je hieronder.

Google Doodle:

Doodle categorie: Verjaardagen: Kunstenaars

Lees meer over: ,