Kaarten downloaden voor offline gebruik Google Maps iPhone / iPad

google_maps_iphone_logo Eerder deze week bracht Google een nieuwe versie van Google Maps voor iOS uit. Met deze nieuwe versie is er als eerste ondersteuning toegevoegd voor de iPad en daarnaast zijn er diverse nieuwe features toegevoegd waaronder een feature om te bladeren en populaire lokale plaatsen te ontdekken waar je kunt eten, drinken, winkelen, spelen en slapen
. Een andere feature die is toegevoegd is het kunnen opslaan van kaarten zodat je deze kunt openen op momenten dat er geen internetverbinding beschikbaar is. Deze mogelijkheid bestond overigens al langere tijd in Google Maps voor Android en is met de update beschikbaar gekomen in de app voor de iPhone en de iPad.

Het kunnen opslaan van kaarten op je eigen iPhone of iPad is alleen een beetje verborgen en dit gaat op de volgende manier. Als eerste open de nieuwste versie van de app en zoek vervolgens de gewenste locatie op die je graag lokaal op je iDevice wilt gaan opslaan. Zoom eventueel verder in en wacht tot de volledige kaart is geladen. Vervolgens tap op het zoekveld en typ 'OK maps' zonder de quotes. De kaart op dat moment in beeld zal daarna direct lokaal worden opgeslagen en de voortgang wordt weergegeven middels het icoon van Google Maps. Zodra afgerond kan de kaart worden opgevraagd op het moment dat er geen verbinding met internet beschikbaar is. Wellicht dat Google later nog een knop toevoegt aan de app om het offline beschikbaar maken van kaarten makkelijker te maken.

Overigens het later wissen van de kaarten kan door naar de instellingen van de app te gaan, hier te kiezen voor Over, voorwaarden en privacy, daarna Voorwaarden en Privacy en vervolgens Appgegevens wissen. Google Maps voor iOS kan hier worden gedownload.

google_maps_offline_ios

Lees meer over: , ,