Jules Verne logo van Google

Een nieuw interactief kunstwerkje van Google, morgen (dinsdag) waarschijnlijk ook op de homepage van Google Nederland. Het gaat om een speciaal logo in het teken van de geboortedag van Jules Verne, een Franse schrijver en pionier in het sciencefictiongenre. Verne, die bekend staat als de schrijver die "de toekomst voorspelde" werd geboren op 8 februari 1828 in Nantes en overleed in Amiens op 77-jarige leeftijd in 1905.

Het interactieve logo van Google is geïnspireerd op het boek "Twintigduizend mijlen onder zee", een klassieke sciencefictionroman van Jules Verne gepubliceerd in 1870. Op de homepage van de zoekmachine zie je de onderzeeër Nautilus uit het boek die je zelf kunt besturen met je muis of met de pijltjestoetsen op je toetsenbord. De doodle zal dus net als in het geval van Pacman voor het nodige vertier zorgen de gehele dag door :-).

Werkende versie

Een werkende kopie van het logo bekijk je op deze pagina. Als je hier helemaal naar beneden 'duikt' met de onderzeeër dan zal het Google logo (koraal) verschijnen. Hieronder zie je de statische versie van de doodle plus een video.

Statische versie

Google Doodle:

Doodle categorie: Verjaardagen: Schrijvers en dichters

Video

Lees meer over: ,