Joseph von Eichendorff Google logo en Moederdag Ierland

Vandaag staat de Duitse homepage van Google in het teken van Joseph von Eichendorff, een schrijver en dichter uit de Romantiek. Joseph Karl Benedikt Freiherr von Eichendorff zoals hij volledig heet werd geboren op 10 maart 1788 in Racibórz, een stad in het Poolse woiwodschap Silezië en wordt vooral om zijn natuurpoëzie herinnerd; 'O Täler weit, O Höhen' is een van zijn beroemdste gedichten, en vele ervan werden door Robert Schumann op muziek gezet. Robert Schumann kreeg in 2010 zijn eigen logo en de vrouw van Schumann werd afgelopen jaar nog op de homepage van de zoekmachine geëerd.

Een aantal bekende werken van Joseph von Eichendorff waren Ahnung und Gegenwart, Das Marmorbild, Krieg den Philistern, Aus dem Leben eines Taugenichts, Die Freier, Dichter und ihre Gesellen, Das Schloß Dürande, Gedichte, Halle und Heidelberg en uit 1866 Der deutsche Roman des 18.Jahrhunderts in seinem Verhältnis zum Christenthum. Deze doodle plus andere logo's in het teken van verjaardagen van schrijvers bekijk je hier.

Google Doodle: Joseph von Eichendorff

Moederdag

Vandaag viert men in Ierland Moederdag en daarom is het onderstaande logo vandaag te zien op de Ierse homepage van de zoekmachine. Meer Moederdag logo's bekijk je hier.

Google Doodle:

Luis Barragán

Het onderstaande logo stond gisteren op de homepage van Google Mexico vanwege de geboortedag van Luis Barragán. Luis Barragán was een Mexicaanse architect geboren op 9 maart 1902 in Guadalajara. Van 1927 tot 1936 was hij actief in Guadalajara en daarna in Mexico-Stad. Hij ontwikkelde en plande in 1945 het Pedregal de San Ángel en tien jaar later herbouwde hij het historische convent Convento de las Capuchinas Sacramentarias in Tlalpan. In 1957 ontwierp hij de Satelliettorens in Naucalpan. Barragán won in 1980 de Pritzkerprijs. Zijn huis in Mexico-Stad staat op de lijst van Werelderfgoed van UNESCO.

Het komt niet vaak voor dat Google logo's maakt die in het teken staan van architecten. De logo's die in de afgelopen jaren zijn geplaatst op verschillende homepages bekijk je hier.

Google Doodle:

Lees meer over: ,