Joomla 1.6 beta beschikbaar

De eerste beta van Joomla 1.6 is beschikbaar gemaakt. Joomla 1.6 is ontworpen om een verbeterde toegangscontrole - in de vorm van een uitgebreid rechten en rollenbeheer - en een verbeterde gebruikerservaring te bieden. Vanaf nu zal er elke twee weken een nieuwe bètaversie uitgebracht worden totdat deze stabiel genoeg is, de volgende beta staat gepland voor 31 mei. Na de betaversies volgen de release candidates en als de laatste fouten eruit zijn gehaald zal 1.6 definitief worden uitgebracht.

De belangrijkste nieuwe functies in Joomla 1.6:

  • Nieuw rechten- en toegangsbeheer systeem: Stelt de site beheerder in staat de controle over wie welke content kan bekijken en beheren zelf in te regelen.
  • Ongelimiteerd organisatie model (geneste categorieën): Maakt het mogelijk om zelf een categorieënstructuur op te zetten met zoveel (of zo weinig) niveaus als je zelf wilt, niet meer vast aan de 'sectie - categorie' structuur.
  • Een-klik extensie updates: Het bijhouden van extensies kan vanuit de backend, met een klik zie je of er een nieuwe versie beschikbaar is en kun je deze direct updaten.
  • Semantische XHTML templates: Zorgt voor een betere uitgangssituatie voor het tonen van je content.

Met dank aan Sander Potjer (joomlacommunity.eu) voor de tip!, een aantal screenshots van Joomla 1.6 beta hieronder.


Lees meer over: