John James Audubon logo van Google

Nadat gisteren op de homepage van Google.nl een logo stond vanwege de geboortedag van de Nederlandse kunstschilder Karel Appel is daar nu al het volgende die staat op verschillende homepages van de zoekmachine. Dit logo staat in het teken van John James Audubon, een Amerikaanse schrijver, natuuronderzoeker en kunstschilder.

Birds of America

Een wereldberoemd werk van hem is zijn boek Birds of America met daarin meer dan 400 afbeeldingen van grotendeels onbekende vogelsoorten. Het boek werd in 1826 uitgegeven in Engeland en maakte grote indruk. Er zijn slechts 119 exemplaren van dit boek waarvan de meeste exemplaren in handen zijn van musea en bibliotheken. Afgelopen jaar werd er nog een exemplaar van het boek geveild afkomstig van de Britse politicus Alexander Hesketh. Dit boek verwisselde van eigenaar voor een prijs van 7.3 miljoen pond waardoor Birds of America het duurste boek uit de geschiedenis werd.

National Audubon Society

Verder wordt hij gezien als een grondlegger van de natuurbescherming. Na zijn dood werd de National Audubon Society opgericht, inmiddels uitgegroeid tot één van de belangrijkste natuurbeschermingsorganisaties in de Verenigde Staten.

Google Doodle:

Doodle categorie: Verjaardagen: Schrijvers en dichters

Lees meer over: ,