Jim Henson logo van Google

Google heeft vandaag weer een bijzonder logo op de homepage geplaatst. De doodle is geplaatst ter ere van de Amerikaanse poppenspeler, producent en regisseur Jim Henson.

Muppets

Jim Henson werd geboren op 24 september 1936 in New York en werd vooral bekend als de bedenker van de Muppets. Zijn eerste en bekendste creatie was Kermit de Kikker, een Muppet die al in 1955 op televisie verscheen en vrijwel iedereen zal kennen. Henson speelde zelf het personage en sprak tevens zijn stem in tot aan zijn dood in 1990.

In 1969 begon Henson bij Sesamstraat en in 1976 verscheen The Muppet Show op televisie in het Verenigd Koninkrijk. De show groeide uit tot een wereldwijd succes en was na twee jaar te zien in 106 verschillende landen met wekelijks 235 miljoen kijkers.

Kopie

Wat betreft het logo van vandaag kan er met elke pop gespeeld worden door op de knop eronder te klikken, alsof je zelf een poppenspeler bent. Er zitten twee speciale animaties in het logo. Hieronder een video van de doodle, een werkende kopie is hier uit te proberen.

Het logo zal in totaal 36 uur op de homepage staan.

Video van de doodle

Jim Henson Company

Lees meer over: ,