Jetpack 2.0 koppelt WordPress met Twitter, Facebook en meer

Automattic heeft versie 2.0 van de plugin Jetpack voor WordPress uitgebracht. Het bedrijf Automattic zit achter WordPress.com en introduceerde ooit deze plugin om zodoende features die beschikbaar zijn op WordPress.com ook beschikbaar te maken voor gebruikers die het gratis blogpakket downloaden en installeren op eigen hosting. Sinds de eerste release van de plugin is deze al meer dan drie miljoen keer gedownload.

Delen op sociale netwerken

De nieuwe versie van de plugin bevat weer een aantal veelgevraagde features door gebruikers. Als eerste kan er nu in deze nieuwe versie van de plugin een koppeling gemaakt worden met diverse sociale netwerken waaronder Twitter, Facebook, LinkedIn en Tumblr. Middels Jetpack en je WordPress.com account kan er eenvoudig een koppeling worden gemaakt met deze sociale netwerken en nadat dit is gedaan kunnen nieuwe berichten die worden gepubliceeerd automatisch op deze websites worden gedeeld.

Naast het automatisch delen van berichten kunnen middels het onderdeel 'Publicize' van de plugin ook buttons van diverse sociale netwerken worden toegevoegd aan de blog zodat bezoekers artikelen eenvoudig zelf kunnen delen. Je stelt dan zelf in op welke pagina's deze knoppen getoond moeten worden. Dit was al een onderdeel van de plugin.

Berichten plaatsen per mail

Een andere nieuwe feature die wel eens van pas zou kunnen komen is 'Post by Email' en hiermee kun je zoals de titel al aangeeft per mail een bericht publiceren op een blog. Na het activeren via de instellingen van een gebruiker wordt er een e-mailadres met hierin een unieke code toegewezen waar nieuwe berichten naar toe gestuurd kunnen worden. In dat geval is het onderwerp van het e-mailbericht de titel van het bericht op de blog, door foto's als bijlage toe te voegen worden deze ook op de website gepubliceerd als galerij. Door shortcodes op te nemen in een mail kan bijvoorbeeld het bericht worden gekoppeld aan een bestaande categorie, ook kunnen tags op deze manier worden toegevoegd.

Vrijwel direct nadat de mail is verzonden zal deze op de site verschijnen tenzij er in de mail is opgenomen dat er een bepaalde vertraging tussen verzenden en plaatsing moet zitten.

Photon

Nieuw is dan een feature genaamd Photon. Met deze feature ingeschakeld worden afbeeldingen niet meer lokaal geplaatst maar opgeslagen bij WordPress.com en zodoende zal een website doorgaans sneller kunnen laden. Zodra Photon wordt ingeschakeld dan is dit direct van toepassing op zowel oude als nieuwe berichten.

Infinite Scroll

Nieuw is ook Infinite Scroll al moet hiervoor in principe wel iets meer gedaan worden dan alleen de feature inschakelen. In plaats van het navigeren naar de volgende pagina met berichten worden nieuwe berichten automatisch toegevoegd aan het al bestaande overzicht door naar beneden te scrollen. Een thema moet dit dus wel ondersteunen.

Downloaden

Andere al bestaande features zijn: Het instellen van het ontvangen van notificaties, het vervangen van de galerij door een Carousel, Shortcode Embeds, etc. Het downloaden van Jetpack versie 2.0 kan op jetpack.me of uiteraard vanuit een installatie van WordPress zelf.

Lees meer over: , , , ,