Je kunt nu video’s van 15 seconden maken met Instagram

Instagram logo Na een korte inleiding door CEO en oprichter van Facebook Mark Zuckerberg heeft zojuist de CEO van Instagram, Kevin Systrom tijdens een persconferentie op het hoofdkantoor van Facebook in Menlo Park aangekondigd dat Instagram ondersteuning krijgt voor het maken van video's. Afgelopen weekend stuurde Facebook uitnodigingen per post rond naar diverse journalisten en al snel werd er uiteraard gespeculeerd over hetgeen wat er aangekondigd zou gaan worden door het sociale netwerk. Begin deze week was er vervolgens het bericht dat er vandaag aangekondigd zou gaan worden dat de populaire fotoapplicatie ondersteuning zou gaan krijgen voor het maken en uploaden van video's.

Kevin Systrom liet voor het aankondigen van de nieuwe feature eerst nog weten dat Instagram nu 130 miljoen gebruikers per maand heeft. Er zijn in totaal nu meer dan 16 miljard kiekjes gedeeld op Instagram en dagelijks worden er 1 miljard likes uitgedeeld.

Video's maken

Je kunt met de applicatie korte video's maken van maximaal 15 seconden. Hiermee gaat Instagram de concurrentie aan met onder andere videodienst Vine van Twitter waarmee korte video's van maximaal zes seconden kunnen worden gemaakt. Het maken van een video gaat op een vergelijkbare manier als met Vine met als groot verschil dat je gemaakte scenes weer kunt verwijderen. Handig is de toevoeging van beeldstabilisatie zodat je ook als je loopt of snel beweegt mooie video's kunt maken. Een video met een korte demonstratie van Cinema zoals Instagram de feature noemt bekijk je hieronder.

Na het maken van een video kun je deze als eerste bewerken met behulp van filters net als deze beschikbaar zijn voor het bewerken van foto's. Voor video's zijn er in totaal 13 filters beschikbaar. Tevens kan een gemaakte video makkelijk online worden gedeeld op Facebook, Twitter en Tumblr. Bij het bericht voeg je dan zelf een omschrijving toe evenals een locatie indien relevant. Ook kan een video eventueel worden gedeeld per e-mail.

Video's kunnen worden gemaakt met de mobiele applicaties voor zowel iOS als Android.

Lees meer over: ,