Japan – Kameroen: 2940 tweets per seconde

Onlangs maakte Twitter nog bekend dat er gemiddeld 65 miljoen tweets per dag worden verwerkt, dit zijn gemiddeld 750 tweets per seconde. Om aan te geven hoeveel impact het WK voetbal en de NBA finales hebben op Twitter heeft de microblogdienst enkele nieuwe statistieken vrijgegeven.

Zo blijkt dat er op het moment dat Japan scoorde tegen Kameroen maar liefst 2940 tweets per seconde werden geplaatst. Op zich opmerkelijk, je zou toch verwachten dat dit het geval zou zijn tijdens grotere wedstrijden waaronder Engeland tegen de Verenigde Staten. De eerste goal van Brazilië zorgde ook voor een hoop tweets, 2928 per seconde. Als laatste zorgde het gelijkspel van Mexico tegen Zuid-Afrika voor 2704 tweets per seconde.

NBA

De NBA finale, de kampioenschapserie tussen Los Angeles Lakers en Boston Celtics zorgde voor net iets meer tweets per seconde, 3085.

Bovenstaande cijfers zullen ongetwijfeld nog gebroken worden gezien het feit dat het WK eigenlijk net is begonnen en de belangrijkste wedstrijden nog volgen. Het is de vraag of Twitter het aan kan gezien het onderhoud dat wordt uitgevoerd de komende twee weken.

Lees meer over: ,