Jackie Robinson Google logo, honkballer in de MLB

Jackie Robinson Google logo

Vandaag staat op de gehele dag op de Amerikaanse homepage van Google een logo in het teken van Jackie Robinson. Google eert met regelmaat personen met een doodle op de homepage van de zoekmachine maar nog niet zo vaak gebeurde dit voor sporters. De laatste doodle die in het teken stond van een sporter werd geplaatst op 1 oktober 2011 en deze stond in het teken van de Noorse atlete Grete Wait. Daarvoor werd er op 11 februari 2011 een logo geplaatst ter ere van Naomi Uemura, de eerste Japanse alpinist die de toppen van onder andere de Mont Blanc, Kilimanjaro, en de Mount Everest bedwong.

Jackie Robinson

Jackie Robinson werd geboren op 31 januari 1919 in Cairo, een plaats in de staat Georgia. Robinson was de allereerste Afro-Amerikaanse honkballer in de Major League Baseball, hij debuteerde bij de Brooklyn Dodgers (nu Los Angeles Dodgers) in 1947.

Door te debuteren brak hij een regel die ervoor had gezorgd dat blanken en afro's gescheiden waren bij het honkbal. Omdat Robinson de eerste zwarte honkballer was sinds 1880-1889 had hij een grote inbreng bij het beƫindigen van rassensegregatie in het professioneel honkbal. Hij had een mooie carriere, hij was in totaal 10 seizoenen actief en hij speelde 6 World Series. Ook won Robinson de Major League Baseball Rookie of the Year Award in 1947 en hij won in 1949 ook nog de National League Most Valuable Player.

De andere logo's geplaatst door Google in het teken van sporters bekijk je hier.

Lees meer over: ,