Jacht Venus van en ontworpen door Steve Jobs te water gelaten

Steve Jobs liet zo bleek uit zijn biografie een zelf-ontworpen jacht bouwen in Nederland waarmee hij samen met zijn gezin de wereld over zou gaan varen. De medeoprichter van Apple heeft het jacht met de naam Venus helaas nooit in gebruik kunnen nemen.

Venus

Meer dan een jaar na de dood van Jobs werd gisteren het jacht met de naam Venus in Aalsmeer te water gelaten. Het jacht is tussen de 70 en 80 meter lang en de buitenkant is volledig van aluminium gemaakt. Op het voordek een zonneterras met jacuzzi, achter de patrijspoorten zitten de vertrekken van de bemanning. Ook zijn er kleine boten aanwezig om het land te bereiken in het geval dat het jacht zelf te groot is voor een haven. De besturing van het jacht gebeurt vanaf zeven 27 inch iMacs in de stuurhut. Steve Jobs zou enkele jaren bezig geweest zijn met het ontwerpen van het schip samen met de ontwerper Philippe Starck. Al met al zou het ontwerpen en het bouwen zes jaar geduurd hebben.

Alle medewerkers van Koninklijke De Vries die aan het schip hebben gewerkt kregen een presentie van de familie, een iPod shuffle met de inscriptie 'Venus' en een bedankbriefje. Het is niet duidelijk of de familie Jobs ook gebruik zal gaan maken van het nieuwe jacht.

Onemorething.nl was in Aalsmeer en maakte de foto's plus de onderstaande video.

Lees meer over: