Jaaroverzicht Spotify 2014

Jaaroverzicht Spotify 2014

Katy Perry en Ed Sheeran zijn de artiesten die in 2014 het meest populair waren op Spotify zo blijkt uit het jaarlijkse overzicht van de streamingsdienst. Spotify heeft nu 50 miljoen gebruikers en samen speelden deze 50 miljoen gebruikers meer dan 7 miljard uur aan muziek af. In het rijtje met mannelijke artiesten staat Ed Sheeran uit het Verenigd Koninkrijk dus op de eerste plaats, de tweede plaats is weggelegd voor Eminem. De top 5 wordt verder afgesloten door de DJ's, Calvin Harris, Avicii en de Fransman David Guetta.

Katy Perry was de populairste vrouwelijke artiest en op de tweede plaats in dit rijtje staat Ariana Grande die recent nog in Nederland was en volgend jaar net als Katy Perry in de Ziggo Dome zal gaan optreden. De Amerikaanse zangeres Lana Del Rey staat op de derde plaats gevolgd door Beyoncé en op plek vijf de uit Nieuw-Zeeland afkomstige Lorde.

Kijkend naar de beste muzieknummers wereldwijd dan zal het je niet verbazen dat Happy van Pharrel Williams op de eerste plaats staat. Dit nummer werd tevens het meest gedeeld in de winterperiode. Op de tweede plaats staat Rather Be van Clean Bandit en de top drie wordt afgesloten door de zomerhit Summer van Calvin Harris. Kijken we naar alleen Nederland staat laatstgenoemde op de eerste plaats, op twee staat Magic van Coldplay en Sam Smith sluit met het gevoelige muzieknummer Stay with me de top drie af.

De beste band was dit jaar wereldwijd Coldplay, de beste nieuwkomer was Alt-j en het beste album werd gemaakt door Ed Sheeran. Het meest gedeelde nummer was Take me to Church van Hozier, de artiest die later deze maand Serious Request zal aftrappen. Michael Jackson was de populairste icoon. Alle statistieken van Spotify zijn hier te bekijken.

Het is traditie dat tegen het einde van het jaar er allerlei lijstjes worden gepubliceerd. Bekijk alle jaaroverzichten van dit jaar evenals lijstjes van voorgaande jaren op deze pagina.

Lees meer over: ,