iWatch van Apple: 100 ontwerpers werken aan het horloge

iWatchNa de berichten eerder deze week van de New York Times als de Wall Street Journal over een mogelijke iWatch van Apple is er een aanvullend bericht afkomstig van Bloomberg. Apple zou volgens twee bronnen die bekend zijn met de plannen van het bedrijf op dit moment een team van 100 product designers hebben werken aan het slimme horloge. Het team dat in het afgelopen jaar flink gegroeid is zou verder inmiddels bestaan uit managers, leden van de afdeling marketing, software ontwikkelaars en hardware ontwikkelaars die allen eerder ook zouden hebben gewerkt aan de iPhone en de iPad.

De hoeveelheid medewerkers die momenteel bezig zijn met de ontwikkeling van het horloge zou suggereren dat Apple inmiddels de experimentele fase voorbij is en in de productiefase zit met zelfs een mogelijke lancering later dit jaar. Uit de berichten eerder deze week kwam al naar voren dat Apple al om de tafel zou zitten met fabrikant Foxconn. Natalie Kerris, woordvoerder van Apple wilde verder niet reageren op de berichten.

Voormalig medewerker van Apple Bruce Tognazzini zei afgelopen week nog in een bericht over de horloge, "Like other breakthrough Apple products, its value will be underestimated at launch, then grow to have a profound impact on our lives and Appleā€™s fortunes."

Volgens de eerdere berichten zou de smart watch worden gemaakt van gebogen glas en worden voorzien van besturingssysteem iOS net als de iPhone, iPad en iPod Touch. Tevens zou de iWatch bepaalde smartphone functies gaan krijgen. Een aantal conceptversies van de horloge gemaakt door ontwerpers in de afgelopen tijd bekijk je hier.

iwatch_4

Lees meer over: ,