iTunes Festival volgende maand voor het eerst in Verenigde Staten

iTunes Festival volgende maand voor het eerst in Verenigde Staten

Dit jaar zal het iTunes Festival van Apple voor het eerst in de Verenigde Staten georganiseerd worden zo heeft het bedrijf aangekondigd. Het evenement zal tijdens SXSW plaats gaan vinden van 11 maart tot 15 maart in ACL Live at the Moody Theater, de concertzaal waar Austin City Limits wordt opgenomen. Gedurende deze vijf dagen zullen grote namen gaan optreden zoals Coldplay, Imagine Dragons, Pitbull en Keith Urban.

Iedereen die geïnteresseerd is kan via de iTunes Store op de iPhone, iPad, iPod touch, Mac en PC de vijf iTunes Festival-avonden volledig live en op een later tijdstip ook on-demand als stream bekijken. De optredens zijn daarnaast te volgen in de iTunes Festival-app voor iOS-apparatuur, en voor de liefhebbers van HD-kwaliteit ook via Apple TV.

"Het door Apple georganiseerde iTunes Festival in Londen is inmiddels uitgegroeid tot een groots festijn voor iedereen die van muziek houdt", zo geeft Eddy Cue aan, senior vice president Internet Software and Services van Apple. "We zijn erg ingenomen met de huidige line-up van artiesten die hebben toegezegd te zullen komen, en volgens ons is SXSW ideaal voor de vuurdoop van het eerste iTunes Festival in de Verenigde Staten."

Tijdens het iTunes Festival in Londen hebben al meer dan 400 artiesten voor meer dan 430.000 fans opgetreden. Deze optredens zijn wereldwijd door miljoenen mensen online bekeken. Registraties van de optredens kunnen in de iTunes Store worden gekocht en gedownload. De complete line-up van het iTunes Festival vind je op itunes.com/festival.

Lees meer over: ,