iTunes 11 uitgebracht door Apple, nu te downloaden en te installeren

iTunes 11 werd door Apple aangekondigd op het moment dat de iPhone 5 werd gepresenteerd en het bedrijf gaf op dat moment aan dat de software in oktober beschikbaar zou komen. Deze belofte bleek toch niet helemaal haalbaar te zijn want eind oktober kwam het bericht van Apple dat iTunes 11 in november uit zou gaan komen.

Apple liet in een verklaring weten dat de ontwikkeling van het programma toch meer tijd in beslag nam dan aanvankelijk werd verwacht en het bedrijf had meer tijd nodig om het programma af te ronden. Nu is het november en is iTunes 11 helemaal afgerond door het bedrijf en kan deze nieuwe versie van iTunes nu gedownload en geïnstalleerd worden. Het kan even duren voordat je de update daadwerkelijk als beschikbaar ziet in iTunes, dus in dat geval moet je nog even geduld hebben. Ditzelfde is van toepassing op de website.

iTunes is op alle vlakken aangepakt door Apple. De software is voorzien van een nieuw design en dit is voor het eerst sinds 2010 toen iTunes 10 werd uitgebracht. Het programma is eenvoudiger en sneller geworden en er zijn nieuwe features toegevoegd.

Zo is bijvoorbeeld een belangrijk punt in de nieuwe versie van het programma dat de minispeler verder is verkleind en voorzien is van meer functies. Verder is er een knop 'voorvertoningsgeschiedenis' toegevoegd om een overzicht te bekijken van alle muziek en films waarvan je een stukje hebt beluisterd of bekeken en is er betere integratie met iCloud. De iTunes Store is voorzien van een volledig nieuw uiterlijk, meer in lijn met iOS 6.

Als laatste is er een uitgebreide weergave voor muziekalbums, zodra je een album selecteert dan zal deze worden uitgevouwen. Dat betekent dat je alle muzieknummers van het album direct ziet en kunt afspelen en vervolgens gewoon verder kunt gaan met bladeren, zonder dat je dus eerst hoeft te klikken om terug te gaan naar je bibliotheek.

Lees meer over: , ,