iPhone weer marktleider in Verenigde Staten

Uit cijfers van Kantar Worldpanel blijkt dat de iPhone 5 een goede start heeft gemaakt in de Verenigde Staten in de afgelopen weken waardoor Apple weer marktleider is geworden en Android terugvalt naar de tweede plaats. Apple heeft nu een marktaandeel van 48.1 procent met iOS en Android 46,7 procent, de cijfers gaan over de afgelopen twaalf weken.

Vergeleken met afgelopen jaar steeg het marktaandeel van Apple in totaal 25,7 procent terwijl Android juist 16,6 procent inleverde. De laatste keer dat Apple Android wist in te halen was op het moment dat de iPhone 4S werd gelanceerd en daarna wist het bedrijf drie maanden lang marktleider te blijven, Kantar Worldpanel verwacht zelfs dat Apple in de komende maanden het vorige record van 49,3 procent marktaandeel zal gaan verbreken.

Wat betreft de verkoop in de Verenigde Staten van de iPhone 5 is het zo dat 62 procent van de kopers gebruikers zijn die al een iPhone hadden en zijn overgestapt op het nieuwe model, 13 procent stapte over van Android en 6 procent had voorheen een BlackBerry.

Europa

Ondertussen blijft een vergelijkbare groei in Europa uit waar Android in diverse landen nog ruim marktleider is. Zo heeft Android momenteel in Duitsland waar de Samsung Galaxy S3 enorm populair is een marktaandeel van 73,9 procent en leverde Apple hier juist 5,1 procent in vergeleken met afgelopen jaar. In Spanje doet Android het nog veel beter dan in Duitsland met een marktaandeel van 81,7 procent. In het Verenigd Koninkrijk is Android goed voor 32,7 procent. In Italiƫ gaat het ondertussen erg goed met Windows Phone. In het land worden de Nokia Lumia 610 en de Nokia Lumia 800 goed verkocht waardoor Windows Phone goed is voor een marktaandeel van 11,7 procent, het hoogste in Europa.

Lees meer over: , ,