iPhone: Google Goggles activeren

Sinds begin vorige maand is Google Goggles beschikbaar op de iPhone nadat al eerder de applicatie beschikbaar werd gemaakt voor Android. Goggles is een applicatie waarmee Google informatie kan geven op basis van foto's. Je maakt bijvoorbeeld een foto van de voorkant van een boek, Google herkent dan het boek en zal relevante zoekresultaten tonen.

Goggles komt standaard met de al bestaande Google Mobile App en is standaard uitgeschakeld. Om de functionaliteit te gebruiken zul je dus eerst de applicatie moeten installeren als je deze nog niet hebt. Na installatie open de applicatie en druk onderaan op "Instellingen'. In het scherm dat volgt klik op Goggles en schakel bovenaan de functie in.

Nadat Goggles is ingeschakeld ga dan terug naar het beginscherm van de applicatie door onderaan op zoeken te drukken. Naast het zoekveld zie je nu dat er een camera is geplaatst, zodra je hierop drukt wordt Goggles gestart.

De eerste keer volgen een aantal schermen met uitleg, blader deze door tot het laatste scherm waar wordt gevraagd of je akkoord gaat met de voorwaarden. Zodra je akkoord gaat wordt er gevraagd of je zoekgeschiedenis in wilt inschakelen en daarna ben je klaar om de eerste foto te nemen op dezelfde manier als dat je normaal foto's maakt.

Mocht Goggles niets van de foto kunnen bakken dan verschijnt onderstaande melding.

Lees meer over: , , , ,