iPhone en iPhone 4S staan op lijst geblokkeerde hashtags Instagram

Instagram logoHoewel hashtags pas sinds een aantal maanden beschikbaar zijn op Facebook konden gebruikers van Instagram, ook onderdeel van het sociale netwerk, al veel langer hashtags toevoegen aan foto's en sinds een aantal maanden aan video's.

Nu kunnen wel alle gewenste hashtags wel gewoon worden toegevoegd aan foto's en video's maar het blijkt dat niet alle hashtags vindbaar zijn. Er is nu een onofficiële lijst met hashtags waarop niet gezocht kan worden. Er staan veel hashtags op de lijst van Instagram waarvan het ook vrij logisch is dat deze op de lijst staan zoals scheldwoorden maar er staan ook enkele opmerkelijke hashtags op de lijst die toch vrij onschuldig zijn.

Zo staat #iphone bijvoorbeeld op de lijst evenals #iphone4s maar tegelijkertijd is de hashtag #iphone5 niet geblokkeerd door Instagram. De hashtag #instagram werkt overigens ook niet. 'We’ve stopped serving feeds (both in app and API) for some tags that were too generic and didn’t provide enough end-user value' aldus Mike Krieger, medeoprichter van Instagram over deze specifieke lijst met geblokkeerde hashtags.

Lees meer over: , ,