iPhone 5S gepresenteerd door Apple in kleuren goud, grijs en zilver

iPhone 5S gepresenteerd door Apple in kleuren goud, grijs en zilver

Apple heeft zoals verwacht vanavond de nieuwe iPhone 5S gepresenteerd naast de iPhone 5C. Het toestel heeft de nodige verbeteringen vergeleken met de huidige iPhone 5 en nieuw is een vingerafdrukscanner (Touch ID) geplaatst in de homeknop met een stalen ring die de pincode die normaal gesproken ingevoerd moet worden (mits ingesteld) kan vervangen. Apple geeft aan dat pincodes te omslachtig zijn en dat veel gebruikers niet eens de moeite nemen om een pincode in te stellen. Tevens kan de vingerafdrukscanner gebruikt worden voor bijvoorbeeld het aanschaffen van apps in de app store. Een vingerafdruk wordt lokaal op het toestel opgeslagen en niet op de servers van Apple.

iphone_5s_vingerafdruk

Specificaties

De iPhone 5S heeft een snellere 64-bit A7-processor gekregen, het toestel is zodoende de eerste 64-bit smartphone. De nieuwe processor is 40 keer sneller dan de eerste iPhone in 2007 gepresenteerd en twee keer zo snel als de vorige generatie. De huidige iPhone 5 heeft een A6-processor. Het scherm van het nieuwe model is gelijk gebleven, 4 inch met een resolutie van 1136 x 640 pixels. De batterij is beter vergeleken met de iPhone 5 met tot 250 uur standby tijd, 10 uur 3G, 10 uur video en 40 uur muziek. Tevens een verbeterde camera die een nieuws lens heeft gekregen en een grotere beeldsensor, ook is er een nieuwe flitser met de naam True Tone. De camera-app in iOS 7 zal automatisch meerdere foto's maken en de beste foto kiezen. Wat betreft maken van video's is er ondersteuning toegevoegd voor slow-motion. Qua breedte, hoogte, diepte en gewicht is er niets gewijzigd.

Goud en grijs

Sinds de introductie van de iPhone in 2007 is deze tot op heden beschikbaar in twee verschillende kleuren, zwart en wit. Nieuw is als eerste zoals uit recente geruchten en gelekte foto's al bleek een gouden elegante champagne-achtige kleur voor de achterkant en de rand, de voorkant van het toestel is wit. Naast de gouden variant kan er nu gekozen worden voor een grafiet/grijze kleur (grafiet). De achterkant van het toestel is net als de rand donkergrijs, de rest van het toestel is zwart. Wit is nu officieel gewijzigd naar zilver qua naam, het gaat dan om een zilveren achterkant evenals de rand. Aansluitend heeft Apple twee nieuwe hoesjes (39 dollar) gemaakt voor de iPhone 5S in meerdere kleuren.

iphone_5s_kleuren

Prijzen en beschikbaarheid

De iPhone 5S bestellen kan niet zoals de iPhone 5C vanaf aanstaande vrijdag. Het toestel zal vanaf 20 september in de winkels liggen en bestellen online kan ook pas op dat moment in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Australiƫ, China, Japan en Singapore en het toestel zal vanaf 20 september in de winkels liggen. Het is nog niet duidelijk wanneer de iPhone 5S beschikbaar zal gaan komen in Nederland, eind december moet het nieuwe toestel in 100 landen beschikbaar zijn.

De goedkoopste versie van de iPhone 5S is er in combinatie met een tweejarig contract voor 199 dollar met een opslagcapaciteit van 16GB. De iPhone 5S met 32GB kost 299 dollar en de 64GB versie kost 399 dollar. De 16GB los is verkrijgbaar voor 649 dollar, de 32GB versie kost 749 dollar en de 64GB van de 5S is er voor een bedrag van 849 dollar.

De iPhone 5 zal overigens gaan verdwijnen, de iPhone 4 en iPhone 4S blijven bestaan.

iphone5s_goud

Lees meer over: ,