iPhone 5S gebruikers klagen over ‘Blue Screen of Death’

Diverse gebruikers van de iPhone 5S melden in zowel het forum van Apple als op Twitter dat ze op willekeurige momenten een geheel blauw scherm in beeld krijgen waarna het toestel opnieuw opstart. De problemen lijken zich voornamelijk voor te doen met de iWork apps, gratis beschikbaar voor alle apparaten met iOS. In de video hierboven is te zien dat het blauwe scherm in beeld komt na het schakelen tussen apps, in sommige gevallen herstart het toestel op willekeurige momenten zonder dat het blauwe scherm in beeld komt.

Apple heeft nog niet officieel gereageerd op de klachten van de gebruikers. Naast het bovenstaande was er afgelopen week een onderzoek afkomstig van Crittercism waaruit naar voren kwam dat apps tot twee keer vaker crashen op een iPhone 5S dan op de 5C en iPhone 5. De oorzaak zou gezocht moeten worden in de hardware van het toestel, ontwikkelaars hadden wel toegang tot iOS 7 maar konden alleen testen op een iPhone 5.

Blue Screen of Death

De vergelijking met het welbekende Blue Screen of Death van Windows is hiermee uiteraard snel gemaakt al is in het geval van de iPhone 5S het blauwe scherm geheel leeg zonder verdere witte tekst. Vroeger kwam het blauwe scherm des doods vaker voor dan tegenwoordig en er verscheen zelfs een screensaver. Een aantal jaar geleden verwerkte Apple overigens nog icoon in Mac OS om te spotten met het Blue Screen of Death van Windows, het ging om een PC met op het scherm het Blue Screen of Death geplaatst.

Vanaf volgende week vrijdag is zowel de iPhone 5S als de iPhone 5C in Nederland te koop.

Lees meer over: , ,