iPhone 5S en iPhone 6 al ontworpen toen Steve Jobs nog CEO was

iPhone LogoApple heeft de twee aankomende iPhones al ruim voordat Tim Cook CEO werd van Apple ontworpen onder toezicht van Steve Jobs. Dit zegt George Gascon, officier van justitie in San Francisco op basis van een gesprek met Michael Foulkes van Apple.

Het zou dan gaan om de iPhone 5S en de iPhone 6 die beiden nog uit moeten gaan komen. De officier van justitie heeft geprobeerd om het bedrijf over te halen om een kill-switch te implementeren waarmee een iPhone permanent uitgeschakeld kan worden.

De reden waarom Gascon dit aanhaalt is omdat er in San Francisco bijzonder veel iPhones gestolen worden, door een iPhone direct onklaar te maken nadat deze is gestolen zou een dief niets meer aan het toestel hebben. Gascon denkt dat met een ingebouwde kill-switch er minder toestellen zouden worden gestolen omdat dit immers dan geen zin meer heeft. Echter omdat de twee volgende iPhones al zijn ontworpen door het bedrijf is de kans klein dat er een kill-switch geïmplementeerd zal gaan worden.

Op dit moment is er een applicatie van Apple genaamd Zoek mijn iPhone beschikbaar waarmee een verloren of gestolen iPhone of iPad opgespoord kan worden met aanvullend een mogelijkheid om alle content en instellingen op afstand te verwijderen.

Lees meer over: ,