iPhone 5 vanaf 21 september te koop in Verenigde Staten

Er zijn weer nieuwe aanwijzingen op een lancering van de iPhone 5 aankomende maand. Al geruime tijd wordt verwacht dat het nieuwe toestel op 12 september gelanceerd zal worden door het bedrijf maar deze datum staat tot op heden nog altijd niet vast.

Wat nu wel duidelijk is geworden dat de iPhone 5 op 21 september in ieder geval in de Verenigde Staten in de winkels zal liggen wat overeenkomt met eerdere berichten. Het is dan de verwachting dat het toestel in de eerste week van oktober, waarschijnlijk op vrijdag 5 oktober, buiten de Verenigde Staten waaronder in Nederland beschikbaar zal komen.

Dat er nu de bevestiging is van 21 september komt doordat de Amerikaanse telecomprovider Verizon het niet toestaat dat medewerkers vakantie opnemen tussen 21 september en 30 september. De reden is ongetwijfeld de lancering van de nieuwe iPhone en de verwachte drukte. Het is nu wachten totdat Apple uitnodigingen rond gaat sturen.

iPad Mini

Op het moment dat de iPhone 5 gepresenteerd zal worden volgt mogelijk ook de presentatie van de iPad Mini. Het betreft een kleinere versie van de iPad met een vermoedelijk scherm van 7.85-inch. Eerder deze week kwam nog het bericht van Digitimes dat Apple van plan is om per september elke maand maar liefst 4 miljoen van deze kleinere iPads te gaan produceren, dit in verband met de aankomende feestdagen.

Lees meer over: ,